Lidský mozek je nejaktivnější mezi 4 a 10 rokem. Mezi 6 a 7 rokem se mozkové buňky nachází ve fázi intenzivního a dynamického učení. To je proč náš program zahrnuje děti (staré 4-14 let).

Nejlepší čas, kdy začít s programem Brainobrain, je když dítě začne psát čísla od 0 do 9. Děti ve věku mezi školkou a druhým stupňem mají nejlepší mozkovou kapacitu pro vstřebávání a učení se. To je někdy mezi 4 a 7 rokem. To je ta nejlepší doba kdy pěstovat mozek vašeho dítěte. Je to také kritické období ve kterém se dítě učí matematickým konceptům, idee sčítání a odčítání. Je to také fáze ve které jsou domácí úkoly lehké. Rodiče by měli této možnosti využít aby stimulovali mozek dítěte. Učení se za pomocí počítadla a VAK (Vizuální, Aurální a Kinetické paměti) je nejvhodnější způsob jak dětem pomoci seznámit se s čísly a základními matematickými funkcemi. Mentální aritmetika umožní mentální trénink a učení se komplexním matematickým konceptům. To všechno vytváří silné základy pro budoucí vzdělávání dítěte.
Možná vám informace poskytnuté níže pomohou se rozhodnout je-li ten správný čas aby se vaše dítě začalo učit metodu s počítadlem a mentální aritmetikou.

 

Fáze mozkového vývoje

Ve věku tří let se dětský mozek zvětší až o 60%. Vaše dítě má v tomto věku největší schopnost absorbovat.

Mezi 3 a 6 rokem vyroste mozek dítěte o dalších 20%. Schopnost učit se a vstřebávat už není tak silná, jako ve věku tří let. Vaše dítě však bude mít překvapující výsledky, budete-li mu poskytovat stimulující vzdělávací prostředí.

Ve věku 10 let děti musí více pracovat a být více disciplinované v učení.

Program Brainobrain nabízí širokou škálu mentálních aktivit které podporují potenciál vývoje dětského mozku a stimulují proces vzdělávání se a vývoje dětí mezi 4 a 14 věkem.

 

 

@ Author Copyright  – Children’s Academy “Brainobrain Europe”